Projecten

Een selectie van projecten waar Gerrit Blaauw afgelopen jaar steun heeft gegeven.

Het ZMC bouwde in haar nieuwe ziekenhuis een trap met glijbaan. De leukste route voor kinderen en hun begeleiders, van de polikliniek kindergeneeskunde naar de begane grond. Het Gerrit Blaauw Fonds en het Gerbrand de Jong Fonds ondersteunen dit fantastische project.

Deze AED hangt aan de muur van een bijgegebouwtje aan het huis van nummer 50 in Jisp. Te gebruiken door hulpverleners die van Burger Harthulp een oproep krijgen om te assisteren bij een reanimatie. Een mooi initiatief op het gebied van gezondheid waar Gerrit Blaauw graag aan bijdraagt.

De Zaankanaries is een jonge en snel groeiende roeivereniging die zich onlangs heeft gevestigd aan de veerdijk in Wormer. Zij ontlenen hun naam aan de fluorescerend kleur geel op shirt en riemen.

Biljartvereniging W.B.V. in Wormerveer is verhuisd en vroeg Gerrit Blaauw voor ondersteuning voor de inrichting van haar nieuwe accommodatie. Gerrit Blaauw heeft bijgedragen in de aanschaf van nieuwe gordijnen, verlichting en muziekinstallatie.

Dorpsvereniging Nova Vita in Oostknollendam doopte in 2013 haar nieuwe sneeuwschuiver. Met een toepasselijke naam.

Hoe blij kan je iemand maken? Manege De Blijde Ruiters maakt paardrijden voor gehandicapten mogelijk. De paardensport leent zich uitstekend voor integratie tussen mensen met en zonder handicap. Naast het plezier in de paardensport, helpt paardrijden bij het leven met een beperking.

Stichting Jottem beheert een oefen-ruimte met als doel een plek te creëren waar mensen uit de regio hun hobby, het maken van muziek, uit kunnen oefenen. Gerrit Blaauw heeft steun gegeven voor de verbouwing van een aantal oefenruimtes bij uitbreiding naar het naastgelegen pand.

Brassband Eensgezindheid heeft het initiatief genomen om, in samenwerking met een aantal partners, het Ratatouille Opleidingsorkest op te richten. Alle kinderen uit Wormerland die een willekeurig instrument bespelen, van viool tot piano, trompet of gitaar, kunnen gaan meespelen in dit orkest.

Heliomare Dagbesteding Krommenie/Wormerveer heeft iPads aangeschaft waarmee clienten kunnen oefenen met applicaties voor afasie. Daarnaast worden de iPads gebruikt voor oefeningen met taal, fotoboeken en agenda's. De cliënten zijn er zeer enthousiast over.

Watersport Vereniging Wormer heeft het dak van haar botenloods vernieuwd. De asbesthoudende eternietplaten en lichtdoorlatende platen moesten worden vervangen. Door stormschade moest de vervanging snel gebeuren.

Nieuwe val- en plofmatten voor het freerunnen bij Kwiek.

 

Zaterdag 17 maart werden de eerste stenen op naam van het oudste ere lid Jan Butter en voormalig wethouder Henk Stuurman ingemetseld. Vrijdag 31 augustus heeft de Burgemeester van Wormerland de heer P. Tange officieel het nieuwe complex van WSV’30 geopend.

De kerk van Jisp heeft bij diverse projecten financiële steun van Gerrit Blaauw ontvangen.

Rijvereniging STERNÉO met ponyafdeling te Starnmeer heeft een nieuw terras aangelegd naast haar clubhuis.

 

Het Koetshuis van de begraafplaats Oostknollendam is een gemeentelijk monument en is in 2012 volledig gerestaureerd. Het Gerrit Blaauw Fonds heeft de begrafenins vereniging daarbij financieel geholpen.